Dogs ja Beaver Hunters välieriin

Student Bowl polkaistiin perjantaina käyntiin kahden puolivälieräottelun voimin aurinkoisessa – lähes helteisessä – kelissä Parkin kentällä Turussa. Kahden pelatun taistelun jälkeen välieriin selvittivät tiensä Wasa Dogs ja UTU Beaver Hunters. Dogs kaatoi Aalto Predatorsin 40–6 ja Beaver Hunters puolestaan kaatoi turkulaisten paikallistaistossa TUAS Tornadoesin

 

Dogsin juoksupeli oli tehokasta

Wasa Dogsin ja Aalto Predatorsin ottelu käynnistyi hermostuneesti ja pallonmenetyksiä merkittiin kummallekin joukkueelle. Myös ensimmäiset kaksi maalia menivät tasan, mutta sen jälkeen Dogsin peli loksahti paikoilleen. Pelinrakentaja Lauri Saari ja erityisesti keskushyökkääjä Juha Kärnä puskivat tehokkaasti jaardeja. Puoliajalla Dogs johti 18–6. Tauon jälkeen Dogsin tahti vain kiihtyi ja loppulukemat olivat lopulta 40–6. Dogsin puolustus oli läpi ottelun rautainen: linja antoi vahvan paineen Predatorsin pelinrakentajille, Juho Nätynki lakaisi kaikki keskustaan suuntautuneet juoksut ja syötönkatkoja kirjauttivat muun muassa Tommi Leppänen ja Eddie Lindbom.

Predatorsin ainokaisen juoksi toisella neljänneksellä Nikolaus Juntunen, ja lisäksi pelinrakentaja-päävalmentaja Pekka Lamminsalon heitoista koppeja keräsi erityisesti Toni Pellinen. Puolustuksessa erottuivat linjan päädyn Elmo Pakkanen ja Pyry Päivölä nousivat esiin.

Dogs-valmentaja Mikko Isokääntä antaa ison kiitoksen joukkueensa linjapelille:

– Tiesimme Predatorsin muodostelmat ja saimme rakennettua painetta. Hyökkäyksessä pelasimme ihan peruspelejä – nyt ne alkavat näyttää siltä, miltä pitääkin.

Predators-päävalmentaja Pekka Lamminsalolle ottelu oli viimeinen Aallon valmentajana:

– Pääsimme hyvällä kokoonpanolla otteluun. He olivat scoutanneet hyvin meidän pelimme, emmekö esimerkiksi empty-muodostelmasta ehtineet heittämään ollenkaan, koska he olivat nopeasti kiinni. Ja kun muutimme peliämme, niin he reagoivat heti – tämä oli shakkiottelu, jossa tehtiin paljon pieniä muutoksia.

Wasa Dogs – Aalto Predators 40–6 (18–6)

Pisteet:

I neljännes:

Dogs Lauri Saari 6–0

II neljännes:

Predators Nikolaus Juntunen 6–6

Dogs Miko Punto 12–6

Dogs Juha Kärnä 18–6

III neljännes:

Dogs Juha Kärnä 24–6 | lisäpiste Johannes Siirilä 25–6

Dogs Max Helander 31–6 | lisäpiste Johannes Siirilä 32–6

Dogs Juha Kärnä 38–6

IV neljännes:

Dogs Oscar Numminen (safety) 40–6

Dogsin Juha Kärni rynnii touchdownin:

 

Beaver Huntersin heittopeli oli tehokasta

Turkulaisjoukkueiden kohtaamisessa valtikan otti alussa TUAS Tornadoes. Kristian Kari ja Andreas Lindo nostivat Tornadoesin johtoon ja vaikka UTU Beaver Hunters tilannetta hetken päästä kavensikin päättyi ensimmäinen neljännes Tornadoesin johdossa 6–8. Sitten alkoi Beaver Hunters –pelinrakentaja Teemu Thorströmin heittokäsi puhua ja erityisesti Magnus Riihimäki, Ove Ekholm ja ulottuva Jaakko Turto napsivat palloja tehokkaasti. Puoliajalla tilanne oli 29–8 Beaver Huntersille.

Toisella puoliajalla pisteidenteon tahti hiipui, ja kummaltakin nähtiin enää yksi pistesuoritus. Beaver Huntersin puolustus pystyi Antero Kivisen johdolla pitämään Tornadoesin nopeiden pallonkantajien Andreas Lindon ja Ari Silvennoisen juoksut kurissa.

Beaver Huntersin Antero Kivisen mukaan alku näytti uhkaavalta;

– Se näytti kyllä pahalta siinä vaiheessa, kun vastustaja meni johtoon. Emme varsinaisesti muuttaneet ottelussa mitään, peli kääntyi kun vain pelasimme paremmin. Tämä oli tiukka ottelu.

Tornadoesin päävalmentaja Niko Flink harmitteli, että TUAS:in alun hyvä vire kestänyt:

– Vähän nukahdimme alun jälkeen, emmekä olleet tänään ihan parhaimmillamme. Heittopeli on UTU:n juttu ja Thorström on sellainen pelaaja, että jos hänelle antaa tilaa ja aikaa, niin hän kyllä sen hyödyntää.

UTU Beaver Hunters – TUAS Tornadoes 35–14 (29–8)

Pisteet:

I neljännes:

Tornadoes Kristian Kari 0–6 | kaksi lisäpistettä Andreas Lindo 0–8

Beaver Hunters Ove Ekholm 6–8

II neljännes:

Beaver Hunters Magnus Riihimäki 12–8 | kaksi lisäpistettä Jaakko Turto 14–8

Beaver Hunters Otto Rouhiainen 20–8 | kaksi lisäpistettä Magnus Riihimäki 22–8

Beaver Hunters Ove Ekholm 28–8 | lisäpiste Jaakko Turto 29–8

III neljännes:

Tornadoes Andreas Lindo 29–14

Beaver Hunters Ove Ekholm 35–14

Teemu Thorström löytää heitollaan lisäpisteessä Jaakko Turton;

 

 

Miten jatketaan lauantaina?

Lauantaina pelitouhuun pääsevät mukaan myös runkosarjan voittaja Lappeenranta Wildmen ja runkosarjan kakkonen NDU Black Knights. Otteluparit ovat seuraavat:

LA 28.04. | 11:00 | Parkin kenttä, Turku:

Wildmen – Beaver Hunters

Black Knights – Dogs

Pronssipeli alkaa kello 15 ja finaali kello 16.