Beaver Hunters on Student Bowl -voittaja!

Student Bowlin finaaliottelusta tamperelaisen TCFA Unicornsin ja turkulaisen UTU Beaver Huntersin välillä rakentui todellinen huippukoitos, jonka draaman kaari monipuolinen – jopa monimutkainen. Kun taisto lopulta hämärtyneellä Velodromilla päättyi, palautti Beaver Hunters mestaruuden Turkuun lukemin 19–25. Ottelu oli tiukka ja tasainen, mutta kertaakaan Beaver Hunters ei pelissä ollut tappiolla.

Ottelun ensimmäiset tahdit löi Beaver Hunters. Puolustus järjesti pallon hyökkäykselle, ja heti ensimmäisellä hyökkäyspelillä Teemu Thorström löysi laidasta laitahyökkääjä ja ottelussa lopulta kolmesti maalin tehneen Ove Ekholmin. Lisäpisteen Thorström juoksi itse tonttiin ja tilanne oli nopeasti 0–7.

Ensimmäisellä puoliajalla ei lopulta enempää pisteitä, vaan puolustukset onnistuivat muuraamaan rivinsä tiiviiksi ja täyttämään avoimella kentällä kurinalaisesti juoksulinjat umpeen.

Toisella puoliajalla Thorström karkasi Unicorns-puolustajien sivustaan ja juoksi lopulta sivurajaa pitkin tilanteeksi 13–0. Tämä toimi herätyksenä tamperelaishyökkäykselle, sillä jatkossa Unicornsin hyökkäyspelit toimivat huomattavasti paremmin kuin ottelun alussa. Pelinrakentaja Antti Willberg onnistui etenemään omilla juoksuillaan, mutta osoitti myös heittokätensä voiman linkoamalla Onni Pulkkisen käsiin kavennusmaalin. Onnistuneen Lisäpisteen jälkeen jatkettiin tilanteesta 13–7. Näissä lukemissa kenttäpäätyjä vaihdettiin viimeisen kerran.

Unicornsin hyökkäys jatkoi hyviä otteitaan myös päätösneljänneksellä. Beaver Hunters sai keskushyökkääjien juoksut kuriin, mutta pelinrakentaja Willbergin juoksuilla ja lyhyillä heitoilla tamperelaiset pääsivät muutaman jaardin päähän maalista. Mikko Sinikallio juoksi hyökkäyksen linjan blokkien takana tilanteeksi 13–13.

Nyt oli Beaver Huntersin vuoro onnistua. Thorström latasi vasempaan laitaan korkean kaaren, ja pallotaistelussa oli vahvempi turkulaisten laitahyökkääjä Ekholm, jonka tekemän touchdownin jälkeen tilanne oli 19–13.

Avointen maalialueiden festivaali sai jatkoa hetken kuluttua, kun Unicorns Willbergin johdolla marssi kentälle. Muutamalla juoksulla ja Ottopekka Leskisen kiinniotoilla kenttä oli valloitettu ja Unicorns kaventanut tilanteeksi 19–19. Jälleen kerran lisäpiste epäonnistui.

Pelinrakentajien välinen kissa-hiiri –leikki jatkui edelleen. Nyt oli Thorströmin vuoro onnistua johdattamaan joukkueensa kenttäpäätyyn. Muutama onnistunut oma juoksu ja vuoron loppuun jälleen pallo tarkasti laitaan ja jälleen Ekholmin käsiin. Lisäpiste epäonnistui, mutta tilanteessa 25–19 oli otteluaika jo käymässä vähiin. Kun vielä Unicorns seuraavalla vuorollaan epäonnistui pisteiden teossa, alkoi turkulaisten ote mestaruudesta kiristymään. Vielä kerran Unicornsin puolustus kuitenkin järjesti pallon tamperelaisille.

Beaver Huntersin takakentän pelaajan katkaisema heitto katkaisi myös Unicornsin viimeisen oljenkorren. Beaver Hunters aloitti voitonjuhlan lukemien 19–25 myötä. Unicornsin parhaana palkittiin pelinrakentaja Willberg. Beaver Huntersin ja koko Student Bowl -turnauksen parhaaksi valittiin joukkueen pelinrakentaja-takamies Thorström.

 

Kommentit:

Lari Siitonen, päävalmentaja TCFA Unicorns:

– Tämä oli todella hyvä, kova ottelu. Beaver Hunters pelasi todella hyvin meidän juoksut pois. Meillä oli paikkoja heittopelissä, mutta parhaalla mahdollisella tavalla eivät heitot tänään tarttuneet kiinni. Samaan aikaan kaveri teki kolme pitkää heittomaalia.

– Rentous puuttui suorittamisesta. Monta kertaa pääsimme tasoihin, mutta kun oli mahdollisuus siirtyä lisäpistepelissä johtoon, niin siinä epäonnistuimme.

– Jos pelaajia nostaa esille, niin esimerkiksi laitahyökkääjä Onni Pulkkinen on hyvä esimerkki. Hän tutustunut tähän lajiin korkeakoulujenkkifutiksen kautta, mutta väitän että varsinkin divisioonatasolla hän voisi jo nyt olla todella tehokas laitahyökkääjä. Sanoinkin hänelle, että mene nyt ihmeessä pelaamaan.

 

Teemu Thorström, pelinrakentaja-takamies UTU Beaver Hunters:

– Tämä oli kova ottelu, jonka me pelasimme sydämellä. Isolla sydämellä. Meiltä puuttui muutamia tärkeitä pelaajia. Sentterimme Aki Halonen on pelannut kaikissa Beaver Huntersin otteluissa. Hän loukkaantui eilen eikä voinut tänään pelata. Tukimies Jakob Haerting oli pelikiellon vuoksi pois. Muiden oli pelattava paremmin, annettava enemmän, jotta pystyimme paikkaamaan nämä puutokset.

– Olimme valmistautuneet hyvin ja tiesimme, mitä he tulevat tekemään. Saimme heidän vahvuutensa pois, eikä vastaan tullut mitään, mitä emmem olisi tienneet.

 

Student Bowl, ottelut:

välierät:

TCFA Unicorns – Aalto Predators 46–19 (20–6)

Lappeenranta Wildmen – UTU Beaver Hunters 6–13 (6–13)

Pronssiottelu:

Lappeenranta Wildmen – Aalto Predators 14 – 8 (7–0)

Loppuottelu:

TCFA Unicorns – UTU Beaver Hunters 19–25 (0–7)

 

Lopullinen järjestys:

Korkeakoulujenkkifutiksen kauden 2017 kärkinelikko on siis tämän kauden osalta sama kuin vuosi sitten. Beaver Hunters, Unicorns ja Wildmen kaikki nostivat sijoitustaan yhdellä pykälällä. Vuonna 2016 mestaruuden voittanut Predators puolestaan oli nyt neljäs.

  1. Beaver Hunters
  2. TCFA Unicorns
  3. Lappeenranta Wildmen
  4. Aalto Predators