Turku Beavernados avaa kautensa Vaasassa

Korkeakoulusarjan historian menestyksekkäin kaupunki on Turku. Erityisesti UTU Beaverhunters on ajoin dominoinut kenttiä. Kolmen viimeisen kauden ajan mestaruus on väistellyt turkulaisia.

Tälle kaudelle turkulaiset ovat lähteneet mestaruus mielessä. Kaksi perinteistä joukkuetta, UTU Beaverhunters sekä Tuas Tornadoes ovat laittaneet hynttyyt yhteen ja pyrkivät kaappaamaan kannun takaisin kotikaupunkiinsa tiiviillä yhteistyöllä.

Joukkueen päävalmentaja Aki Halonen kertoo tunnelmista juuri ennen kauden avaamista:

-Ihan positiivisella mallilla ollaan, on päästy treenaamaan joukkueena jo talvella. Joka pelipaikalle löytyy laadukkaita pelaajia, mutta syvyyttä rosterissa saisi aina olla enemmän, joten edelleen ovet ovat avoinna uusille innokkaille pelureille.

Vaikka perinteet velvoittavat, on malttiakin mukana mestaruustavoittelussa:

-Alkuperäisenä tavoitteena oli saada vietyä läpi ehjä kausi ja tuoda kentälle kilpailukykyinen joukkue. Meillä on paljon uusia pelaajia, ja heille pitää saada pelikokemusta ja onnistumisia, jotta tulevaisuudessa joukkuetta voidaan rakentaa heidän ympärilleen.

Turkulaisjoukkueissa on totuttu näkemään kovia jopa liigakentiltä tuttuja pelimiehiä. Kysyttäessä keneen kannattaa joukkueessa kiinnittää huomio, päävalmentaja Aki Halonen haluaa nostaa esille uusia lahjakkuuksiaan:

-Kokoonpanosta löytyy varmasti joitain kotimaiselle jefuyleisölle tuttuja nimiä, mutta nostaisin tässä esiin ennemmin toistaiseksi tuntemattomampia kavereita. Antti Hämäläinen, hyvin liikkuva ja ulottuva kulmapuolustaja, yksi monista tulokkaista, jotka voivat nousta avainrooleihin joukkueen kokoonpanossa. Janne Sinervo, isokokoinen linjamies, jolla on edellytykset tehdä todellinen läpimurto tulevalla kaudella.

Kahden ottelun kierros

Turku Beavernados avaa tänään lauantaina kautensa Vaasassa. Vastaan asettuu sarjan ensimmäisellä kierroksella niukan hyökkäyskilpailuvoiton ottaneen kivenkovan Wasa Dogsin. Ottelu alkaa Botniahallin lämpimissä sisätiloissa klo 17.30.

Kierroksen toisessa ottelussa Espoossa Aalto Predators saa vastaansa hallitsevan korkeakoulusarjan mestarin, Lappeenrannasta. Predators – Wildmen käynnistyy Otahallissa klo 17.00