Unicorns jyräsi Predatorsin yli Student Bowlin finaaliin

Korkeakoulujenkkifutiksen lopputurnaus eli Student Bowl käynnistyi perjantaina keskipäivällä tamperelaisen TCFA Unicornsin ja Aalto Predatorsin välisellä välierällä. Unicorns otti johtoaseman heti ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi eikä siitä enää luopunut, vaan otti voiton lukemin 46–19. Hallitsevan mestarin Predatorsin kausi jatkuu lauantaina pronssiottelussa.

Unicornsin voiton avain oli fyysinen juoksupeli, joka ottelun edetessä avasi myös tehokkaan heittopelin. Mikko Sinikallio ja Jie Li toimivat varsinkin ottelun alussa aggression artisteina, mutta kun Predators toi enemmän voimaa juoksua vastaan, rokotti pelinrakentaja Mikko Willberg heittopeleillä Predatorsin takakenttää. Onni Pulkkinen teki kaksi komeaa touchdownia heittopelistä.

Unicornsin hyökkäyksen linja oli läpi ottelun odotetun vahva: juoksupeleissä pallonkantajilla oli tilaa juosta, heittopelissä Willbergillä oli aikaa heittää.

Predatorsin ykköspelaaja oli keskushyökkääjä Alex Harju, joka väläytti nopeuttaan muutamalla pitkällä juoksumaalilla. Heittopeli ei noussut juoksupelin tasolle missään vaiheessa, ja lisäksi Predators syyllistyi ottamaan rangaistuksia ja menettämään palloja kriittisissä tilanteissa.

 

Valmentajien kommentit:

Lauri Siitonen, Unicorns:

– Tämä meni niin kuin me suunnittelimme. Lähdimme juoksemaan ja tiesimme, että jos he ryhmittävät viisi pelaajaa puolustamaan juoksua, me teemme neljällä blokkaajalla tarvittavan tilan. Tämä toimikin hyvin, mutta kun siihen listataan missatut blokit, rähmäykset ja aivan älytön määrä lippuja, niin kyllähän tämä muuttui tiukaksi. Minun mielestäni tässä sarjassa ei ole koskaan ollut niin hyvää hyökkäyksen linjaa kuin meillä, ja se tämän ottelun ratkaisi.

– Meillä on ollut läpi kauden pelissä sellainen erikoisuus, että toisen puoliajan aluksi olemme päästäneet puolustuksessa heti ensimmäisellä pelillä vastustajan maaliin. Jotenkin onnistuimme siinä myös tänään.

– Nyt saavat jätkät valmistautua palauttamaan kroppaa. Nopea suihku, sitten katsomoon seuraamaan toista välieräpeliä ja huomenna sitten valmiina finaaliin.

 

Pekka Lamminsalo, Predators:

– Ei selityksiä. Tampere suoritti tänään paremmin emmekä saaneet heidän peliä pysäytettyä. Toisella puoliajalla saimme sitä vähän hidastettua, mutta silloin oli jo liian myöhäistä. Samoin hyökkäys alkoi toisella puoliajalla liikuttamaan palloa paremmin, mutta se oli loppujen lopuksi aika merkityksetöntä.

– Jos pelaajista täytyy joku nostaa esille, niin Alex Harju teki todella hyvää työtä. Ei pelkästään maalien myötä, mutta tarjoili myös erittäin hyviä blokkeja.

– Meidän valmistautuminen pronssipeliin alkoi välittömästi. Jäähdytellään kropat kentällä, ja sen jälkeen ajatukset pronssipeliin. Vastassa on joko Beaver Hunters tai Wildmen. Olemme molemmille hävinneet tällä kaudella, joten meillä on kana kynittävänä.

 

Otteluohjelma:
VÄLIERÄT:
PE 21.04.2017 | 12:30 | Velodromi, Helsinki:
TCFA Unicorns – Aalto Predators 46–19

PE 21.04.2017 | 15:00 | Velodromi, Helsinki:
Lappeenranta WIldmen – UTU Beaver Hunters

PRONSSIOTTELU:
LA 22.04.2017 | 16:15 | Velodromi, Helsinki

LOPPUOTTELU:
LA 22.04.2017 7 18:30 | Velodromi, Helsinki:

Päivälippu Student Bowliin maksaa viisi euroa. Liput myydään portilta. 16-vuotiaat ja alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

*****
SEMIFINALS:
FRI 21.04.2017 | 12:30 PM | Olympic Velodrome, Helsinki:
TCFA Unicorns – Aalto Predators 46–19

FRI 21.04.2017 | 03:00 PM | Olympic Velodrome, Helsinki:
Lappeenranta Wildmen – UTU Beaver Hunters

BRONZE MEDAL GAME:
SAT 22.04.2017 | 04.15 PM | Olympic Velodrome, Helsinki:

FINAL:
SAT 22.04.2017 | 18:30 | Olympic Velodrome, Helsinki:

Tickets 5 euros / day (only from the gate). Kids 16 and under for free of charge.