Wildmen ja Dogs jälleen voittoihin – lappeenrantalaiset sarjan kärkeen

Lappeenranta Wildmen jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se kaatoi TUAS Tornadoesin kauden viimeisessä kotiottelussaan. Peli oli koko ottelun läpi todella fyysistä ja jännittävää korkeakoulujefua.

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin Wildmenin johdossa, kun Aleksi Saurus löysi pitkällä heitolla Kim Lovenin turkulaisten maalialueelta. Kun vielä heittokädestään tunnettu pelinrakentaja Saurus yllätti juoksemalla lisäpisteet itse, ja Ectore Scuissiatto palautti syötönkatkon pohjiin, Wildmen meni menojaan. Tornadoes eteni ensimmäisellä puoliajalla lähes pelkästään liukkaan pelinrakentajansa Andreas Lindon juoksuilla ja onnistuivatkin toisella neljänneksellä maalinteossa. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne oli jo 30-6 kotijoukkueelle.

Toisella puoliajalla Wildmen miehistö hieman nukahti ja päästi turkulaiset takaisin peliin mukaan. Kotijoukkue otti runsaasti rangaistuksia ja Tornadoes pääsi useasti iskuetäisyydelle. Molempien joukkueiden puolustukset kuitenkin kestivät ja toisella puoliajalla ei nähtykään kuin yksi maali molemmilta joukkueilta. Vastustajan molemmista maaleista vastasi Ari Silvennoinen. Tornadoes pääsi vielä viimeisellä sekunnilla yrittämään kavennusosumaa, mutta pallonkantaja taklattiin vain jaardi ennen maaliviivaa. Lopputulos: 38-12.

Scuissiatton, Sauruksen ja Lovenin lisäksi Wildmenin maalintekijöitä olivat: Joel Köhler ja Ville Karhinen. Puolustuksen puolella onnistujia olivat syötönkatkon ottanut Jeri Hömppi ja koko Wildmenin puolustuksen linja, joka ansaitsee tästä ottelusta erityismaininnan. Pelinrakentaja säkitettiin kerta toisensa jälkeen, ja lähes kaikki juoksupelit sisältä saatiin pysäytettyä. Lisäksi Wildmenin puolustus pääsi pistetaululle, Karl Engelvuoren aiheutettua turkulaisille safetyn.

– Oli kova peli. Hyvää fyysistä taistelua. Vähän lopussa ote pääsi lipsumaan ja ei pelattu parasta peliä. Molemmat Linjat antoivat kovia suorituksia blokkien, safetyn ja säkkien muodoissa. Pallonkantajat mursivat/väistivät taklauksia. Takakenttä näytti maalintekotaitojaan. Harmittavasti otimme useita rangaistuksia, missasimme vastuita ja pudotimme palloja. Kautta on vielä jäljellä paljon, parannettavaa riittää, kommentoi Wildmenin hyökkäyksen linjan valmentaja Esa Suhonen pelin jälkeen.

Seuraavaksi Wildmenin pelit jatkuvat 24.3 Turussa kun se kohtaa hallitsevan mestarin UTU Beaver Huntersin. (raportti: Wildmen)

 

Dogs sarjan kakkossijalle

Kierroksen toisessa ottelussa Vaasassa Wasa Dogs otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Xamk Hawksin lukemin 49–12.

Wildmen ja Dogs ovat sarjataulukon kärjessä kahdella voitollaan, mutta Dogsin avausottelun tappion myötä puhtaalla pelillä kauttaan jatkavat lappeenrantalaiset sijoittuvat piikkipaikalle. Wildmenin lisäksi ainoa joukkue, jolle ei ole vielä tappiota kirjattu, on hallitseva mestari UTU Beaver Hunters. Turun yliopiston joukkue aloittaa kautensa vasta tulevana viikonloppuna.

Viidennellä peliviikolla pelataan ainoastaan yksi kamppailu, mutta tuo ainokainen on yksi kotimaisen college-jefun klassikoista ja samalla kauden ensimmäinen ulko-ottelu: Beaver Hunters isännöi Aalto Predatorsia Turun Yläkentällä lauantaina kello 18 alkaen.

4. peliviikko 10.03.2018
Lauantai 10.03. kello 20.00 Visma Areena, Lappeenranta
Wildmen  –  TUAS Tornadoes 38 – 12
Lauantai 10.03. kello 21.15 Fennia Arena, Vaasa
Wasa Dogs  –  Xamk Hawks 49 – 12

 

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Wildmen 2 2 0 98 24 74 4
Wasa Dogs 3 2 1 99 56 43 4
TUAS Tornadoes 2 1 1 58 38 20 2
Aalto Predators 2 1 1 20 65 -45 2
UTU Beaver Hunters 0 0 0 0 0 0 0
Renegades 1 0 1 24 31 -7 0
Xamk Hawks 1 0 1 12 49 -37 0
NDU Black Knights 1 0 1 12 60 -48 0

 

5. peliviikko 17.03.2017
Lauantai 17.03. kello 18.00 Urheilupuiston Yläkenttä, Turku
UTU Beaver Hunters  –  Aalto Predators