Wildmen ja Dogs Student Bowl –finaaliin

Student Bowlin toinen päivä käynnistyi välierillä aamupäivän harmaudessa Parkin kentällä Turussa. Toisessa ottelussa pääsystä loppuotteluun taistelivat NDU Black Knights ja Wasa Dogs ja toisesta finaalipaikasta käytiin taistelu runkosarjan voittaja Lappeenranta Wildmenin ja korkeakoulujenkkifutiksen kestomenestyjä UTU Beaver Huntersin kanssa. Dogs nousi trilleripelissä voittoon lukemin 38–32 ja tiukan alun jälkeen Wildmenin karkasi omassa välierässään voittoon lukemin 27–6. Finaalipaikka on sekä Wildmenille että Dogsille historian ensimmäinen. Ja ensimmäistä kertaa finaali pelataan ilman turkulaisjoukkuetta.

 

Dogs voittoon jatkoajalla

Ensimmäisellä puoliajalla näytti, että Black Knights karkaa Dogsilta. Pelinrakentaja Lauri Hakalan juoksuilla maanpuolustuskorkeakoulun joukkue iski kolme touchdownia. Dogsille maalin teki Juha Kärnä. Puoliajalla tilanne oli 18–6 Black Knightsille.

Toisella puoliajalla maaleja tehtiin tasatahtiin ja vielä päätösneljänneksen alussa Black Knights johti 14 pisteellä. Hakalan lisäksi laitahyökkääjä Tuomas Oksanen oli pelipäällä tehden ottelussa reverse-peleistä kaksi touchdownia ja lisäksi Hakalan heitosta yhden lisäpisteen.

Ottelun kaksi viimeistä minuuttia olivat Dogsille suorastaan taianomaisia. Ensin Kärnä, Topias Leivo sekä ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Dogs-pelinrakentaja Lauri Saari nostivat vaasalaiset tasoihin ja jatkoajalla Kärnä juoksi ratkaisevan touchdownin. Dogs teki ottelussa viimeiset 20 pistettä eikä teknisesti johtanut ottelua sekuntiakaan. Ottelu nimittäin päättyi siihen, kun Kärnä ylitti jatkoajalla maalilinjan ja käynnisti Dogsin voittojuhlan.

NDU Black Knights – Wasa Dogs 32–38 (18–6, varsinainen peliaika 32–32)

I neljännes:

Black Knights Lauri Hakala 6–0

II neljännes:

Dogs Juha Kärnä 6–6

Black Knights Lauri Hakala 12–6

Black Knights Lauri Hakala 18–6

Dogs Johannes Siirilä 18–12

III neljännes:

Black Knights Tuomas Oksanen 24–12 | lisäpiste Tuomas Oksanen 25–12

Dogs Mikko Punto 25–18

IV neljännes:

Black Knights Tuomas Oksanen 31–18 | lisäpiste Lauri Hakala 32–18

Dogs Juha Kärnä 32–24

Dogs Topias Leivo 32–30 | kaksi lisäpistettä Lauri Saari 32–32

Jatkoaika:

Dogs Juha Kärnä 32–38

 

Black Knights -pelinrakentaja Lauri Hakala juoksi välierässä kolme touchdownia. Tästä niistä ensimmäinen:

 

Just näin, Wildmen!

Lappeenranta Wildmen ei pelannut perjantaina, mutta ainakaan puolustuksen valmentaja Martti Välimaan äänijänteistä ei Willimiesten psyykkaaminen jäänyt kiinni. ”Just näin!” -huudot kaikuvat todennäköisesti edelleen Aurajoen rannoilla ja Turun linnan holveissa.

Itse ottelu oli kahden erinomaisen joukkueen taistelu. Wildmenin puolustuksen linja oli vahva, mutta UTU Beaver Huntersin pelinrakentaja Teemu Thorström onnistui pujottelemaan taklaajien välissä pystyi piikittämään lappeenrantalaisten heittopuolustusta laidoilla. Maalittoman avausneljänneksen jälkeen Jaakko Turto nosti Beaver Huntersin 0–6 –johtoon Thorströmin heitosta.

Wildmenin hyökkäys pystyi kyllä toistuvasti etenemään sekä Ville Karhisen juoksuilla että pelinrakentaja Onni Juvosen heitoilla muun muuassa Kim Lovénille. Maalilinjan yli lappeenrantalaiset kuitenkin pääsivät vasta ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Beaver Hunters puolusti erittäin hyvin kenttäpäädyissä sekä juoksua että heittoa vastaan.

Wildmenin puolustuksen linja nousi lopulta sankariksi. Ottelun parhaaksi valittu Karl Engervuori nosti toisella puoliajalla irtopallon ja juoksi sen kanssa  Wildmenin 12–6 -johtoon. Lisäksi Riku Kaven linjan keskellä ja omalla laidallaan Anttoni Hirvonen olivat jatkuvasti Thorströmin kimpussa.

Beaver Huntersin puolustuksessa alkoi toisella puoliajalla näkymään perjantain puolivälierän rasitus, ja Wildmen onnistui päätösneljänneksellä vyöryttämään pitkiä hyökkäysvuoroja. Juvonen juoksi tilanteeksi 19–6 ja Karhinen teki vielä sekä yhden lisäpisteen että touchdownin. Wildmenin voittolukemat sinetöi Joonas Bäysy lisäpisteestä.

Lappeenranta Wildmen – UTU Beaver Hunters 27–6 (6–6)

I neljännes:

ei pistesuorituksia

II neljännes:

Beaver Hunters Jaakko Turto 0–6

Wildmen Ville Karhinen 6–6

III neljännes:

Wildmen Karl Engervuori 12–6 | lisäpiste Ville Karhinen 13–6

IV neljännes:

Wildmen Onni Juvonen 19–6 | lisäpiste Ville Karhinen 20–6

Wildmen Ville Karhinen 26–6 | lisäpiste Joonas Bäysy 27–6

 

Toisella puoliajalla Wildmen juoksi vahvasti. Näin syntyy Joonas Bäysyn toimesta ottelun viimeinen pistesuoritus:

 

Pronssiottelua ei pelata – finaali kello 16.00

Black Knights ilmoitti välittömästi välierän jälkeen, että joutuu luovuttamaan pronssiottelun Beaver Huntersia vastaan. Näin ollen Beaver Hunters pysyy mitalikannassa ja saavuttaa tänä vuonna pronssia.

Wildmen ja Dogs kohtaavat Parkin kentällä finaaliottelussa kello 16 alkaen.